Here I get small bunches of radishes which are really cute.The white radishes are gigantic in size, I am little scary to buy those! :) Sometimes the radish greens will be so fresh and I will cook them with dhal..this time the greens were not so good,hence I made the poriyal only with the veggie. My hubby instantly fell in love with this beautiful pink colour dish! ;)
Ingredients
Radish Bunch-1
Onion(small)-1
Green chilly-1
Red chilly-1
Coconut powder-3/4tablespoon
Mustard seeds-1/2teaspoon
Channa dhal-1teaspoon
Urad dhal-1teaspoon\
Few curry leaves
Salt,Oil
Wash and trim the edges of Radishes,and chop them finely.Chop the onion,g.chilly.
Heat oil in a kadai,make the tempering with mustard seeds,urad dhal,channa dhal and curry leaves. Then add the onion,g.chilly,red chilly and fry till the onions become transparent.
Add in the chopped veggie,sprinkle little water,enough salt,cover the pan and cook on medium heat for 5 minutes.
Add coconut powder, give it a quick mix,cook the poriyal on low heat till it becomes dry.
Radish poriyal is ready! Its a perfect accomplishment for plain rice with any kuzhambu/dhal/rasam.
wow the red raddish poriyal looks great...
ReplyDeleteDNSW: E Roundup
Dish Name Starts with F
Learning-to-cook
Regards,
Akila
wov raddish poriyal looks superb..
ReplyDeleteCatchy radish poriyal,love it..
ReplyDeleteThat looks great & incredibly easy to make!
ReplyDeleteஆஹா,பார்க்கவே அருமையாக இருக்கு,நானும் வெள்ளை முள்ளங்கி பொரியல் செய்து படம் ரெடியாக இருக்கு.எனக்கு முந்திட்டியே மகி.சிம்பிளாக சமைத்தாலும் உன் ரெசிப்பி யாவும் தனி தான்.சூப்பர்.
ReplyDeleteSimple n tasty!
ReplyDeleteUS Masala
enna mathiri beginners ithu useful la erukum mahi
ReplyDeletecolor super ra eruku..
ReplyDeleteHi Mahi! I've shared an award with you.Please come by and pick it up :)
ReplyDeleteடர்நிப் என்று சொல்வதும் இதுதானே. இதேகலரில் பெரியவகை நீண்ட முள்ளங்கியும் கல்கத்தாவில் மிகவும் விசேஷம். பச்சையாகவே நறுக்கி சாப்பிடுவார்கள்.துளி முள்ளங்கி காரத்துடன் இனிப்பாகவும் இருக்கும். பொரியல் வகை நன்றாக எழுதியிருக்கிராய். நீ எழுதியுள்ள வகை முள்ளங்கியை கீரையுடன் சேர்த்தே செய்வது என்னுடய வழக்கமும். இதை பச்சையாகவே நறுக்கி , நொறு தீனியுடன் ஒரு தட்டில் தனியாகக் கொடுக்கும் வழக்கத்தையும் ஜெனிவாவில் பார்த்தேன். மொத்தத்தில் எளிமையாகஎப்படிவேண்டுமானாலும்
ReplyDeleteஉபயோகிக்கலாம். கறி நன்றாக இருக்கு மகி
வாவ்.., மிகவும் கலர்ஃபுல்லான பொறியலை கொடுத்து இருக்கீங்க மஹி...
ReplyDeleteவாழ்த்துக்கள்.
அன்புடன்,
அப்சரா.
my fav veggie, looks delicious
ReplyDeleteThanks everyone for your encouraging words!
ReplyDeleteகாமாட்சிம்மா,டர்னிப் வேறகாய்,இது நம்ம ஊர்ல கிடைக்கும் சிவப்பு முள்ளங்கில இந்த வடிவம். இங்கேயும் இதை பச்சையாக சாலட்-ல சேர்த்து சாப்பிடுவாங்க.வருகைக்கும் விளக்கமான கருத்துக்கும் என் நன்றிகள்!