This recipe is the same as Motichoor laddu, which was posted during the Diwali time. This time I added yellow colour instead of orange! Thats the only difference. Also I didn't add baking soda.
Ingredients
Besan/Kadalai maavu -1 cup
Elaichi-2
Water -1/2 cup to 3/4cup
Rice flour -1tablespoon
Sugar- 1cup
Water- 1cup
Yellow food colour- few drops
Oil
To roast separately..
Ghee-1tablespoon
Cahsew-10
Raisins-10
Cloves-3
Sugar cany-1tablespoon
Method
Add sugar and water in a pan, heat till the sugar gets dissolved and you get sticking consistency.
Fry the cashews-raisins and cloves in ghee and keep aside.
Combine the flours with water and make a batter without any lumps. Add the food colour and mix well.
Heat oil on medium heat, pour the batter over the boondhi laddle and the tiny boondhi's will start falling. [Tap the laddle gently if needed].
Take out the boondhi once the oil stops sizzling.It takes only a few seconds. If you fry them for more than the required time, you will end up making hard boondhis which wont soak in the syrup.
So,be careful and take them out in 10-15 seconds. Drain the excess oil in a paper towel, continue the process and finish off the batter.
Take boondhi's in a wide bowl,add the crushed elaichi powder, fried items, sugar candy with the hot sugar syrup and keep it for 45 minutes to 1 hour.
Take little soaked boondhi and make the laddus.[you can apply little ghee on the palm.]
Try to mash the boondhis gently while making the laddos. Don't worry if you are not able to make the correct shapes initially, the shape can adjusted after an hour.
Arrange the laddu's in a wide plate, cover the plate loosely and keep in an airy place for couple of hours. Yummy laddu's are ready to relish! keep it an airtight container @ room temperature for 3-4days or refrigerate it up to one week[if possible! ;)]
I got tempted after seeing the post at Rathai's blog. At last I finished making them, and it turned out to be one of our friend(cum neighbour)'s Birthday! What a sweet co-incidence?! :) I wished her with this sweet laddu! We all enjoyed the laddus with the B'day cake! :P
Tuesday, March 20, 2012
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Oh boy, that is indeed a splendid creation...love homemade laddus. But lot of work, kudos to you.
ReplyDeletePerfect and super delicious laddoos.
ReplyDeletethese truly look tempting!
ReplyDeletewow....yummy laddu...
ReplyDeleteYummy! Now I feel triggered to make laddus again. :D
ReplyDeleteAww. I am drooling here mahi. Laddus are perfect and shining which is making me to grab from the screen. Looks yumm.
ReplyDeleteladoos look perfect... you have explained it very well... will try this soon..
ReplyDeleteLaddoos look so perfectly done... Yummy ones
ReplyDeleteperfect n so yummy laddoos..
ReplyDeleteJoin the Just "4" Fun event :)
It's very kind of you to mention and link to my blog. I got some busy traffic to my site thanks to you. ;)
ReplyDelete@Rathai,no mention dear! Its my pleasure! :)
ReplyDeleteThanks very much for all your lovely comments ladies! Your comments means a lot to me! :)
படம் பார்க்கவே வாயூறுது மகி. எப்பிடியாச்சும் பண்ணிப் பார்த்துருறேன். என்ன.. கொஞ்சம் பயமா இருக்கு. இந்த ரெசிபி லட்டு சாப்பிட்டா 3 நாள்ல 5 கிலோ கூடிரும்னு ஒருத்தங்க சொன்னாங்க, நிஜமா!!!!
ReplyDelete/5 கிலோ கூடிரும்னு/ You didn't listen to her carefully! She might have told 5Lb,not 5kg! Also,its not in 3 days,but in 3 weeks! LOL! :)
ReplyDeleteThanks for the comment Punitha Ji! ;) :)
~~comment 14~~
ReplyDelete:)
ஒரு ஒரு லட்டும் டபுள் டபுள் -லா.... தெரியறது மகி....
ReplyDeleteநான் ஒரு லட்டு சாப்பிட்டா, ரெண்டு லட்டு சாப்பிட்ட மாதிரியா !!!! :)
இந்த மாதிரி உளவு துறை ரேஞ்சுக்கு நான் எங்கெல்லாம் போறேன்னு பொல்லொவ் பண்ணுறீங்களே நியாயமா ???
ReplyDeleteலட்டு ரொம்ப நல்லா இருக்கு. எனக்கு ரொம்ப ரொம்ப புடிக்கும் (எதுதான் எனக்கு புடிக்காது ன்னு )நீங்க நெனைக்குறது எனக்கு ஞான கண்ணில் தெரியுது :)) கடைசியா பொங்கல் போது பண்ணினேன். என்ன தப்பு பண்ணேன்னு தெரியல. லட்டு புடிக்க வரல ஆனா டேஸ்ட் நல்லாத்தான் இருந்திச்சு சோ நாங்க பூந்தியாவே சாப்பிட்டோம். அத ஒரு பதிவா போடலாமுன்னு ஒரு எண்ணம் வந்திச்சுத்தான் அப்புறம் உங்க எல்லாரையும் நெனைச்சு அந்த ஐடியாவ விட்டுட்டேன்:))
இட்லி மாவு பொயிங்கலையா???நான் காலையில வேலைக்கு போகும் போது ஊற வெச்சிட்டு போவேன். ஈவேநிங் அரைச்சு வெச்சிடுவேன். மாவு மறு நாள் காலையில புளிச்சு இருக்குமே ? சரி விடுங்க. நீங்க உங்க மெதட் இலையே ஜமாயுங்கோ!
//~~comment 14~~
ReplyDelete:)// m. :-))
may b i need a kaNNaadi 4 my kaadhu. :-)
oh..these r just mouth watering...have it 1 for me..plz mahi dear..
ReplyDeleteMaha
Tried it last week Mahi. Yummy ;P Thanks 4 da recipe.
ReplyDelete