Ingredients
Sprouted Soy Bean-1/2cup
Onion(medium size)-1
Green chilli-1
Tomato(big)-1
Grated Coconut-1/4cup
Tamarind Juice-1/4cup
Turmeric powder-1/4spoon
Chilli powder-11/2spoons
Salt
For tempering
Mustard seeds-1/2spoon
Dried red chillies-2
Cumin seeds-1/2spoon
Few curry leaves
Method
Cook the sprouted soy beans.
Combine the soy beans,tamarind juice,onions,green chilli,turmeric powder,chilli powder and salt.Cook till the raw smell of tamarind goes.
Meanwhile grind the tomato and coconut to a fine paste.
Add the paste with the soy bean mixture..
and add enough water to the gravy. Let it cook for 7minutes on medium heat and switch off the stove.
Heat oil in a separate pan and make the tempering,pour it over the kuzhambu and enjoy it with hot steaming rice.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
very tempting.....
ReplyDeleteஅருமை.அப்படியே அந்த ப்லேட் எனக்கு.
ReplyDeleteWat a delectable kuzhambu, sooo tempting..
ReplyDeletetempting to eat ....
ReplyDeletehealthy and delicious curry, yumm
ReplyDeleteதோழி மகி நலமா.உங்க முயற்சி அருமை உங்க கூட பேச என்ன செய்யனனும்
ReplyDeleteThanx ladies! :)
ReplyDeleteஃபெரோஸா,நீங்க இந்த ப்ளாக்ல இருக்க ஏதாவது ஒரு பழைய ரெசிப்பி கமெண்ட் பாக்ஸ்ல உங்க மெய்ல்-ஐடிய கொடுங்க. கமெண்ட் என் அப்ரூவலுக்கு அப்புறம்தான் பப்ளிஷ் ஆகும்,உங்க ஐடி-க்கு நான் மெய்ல் பண்ணறேன்.
நன்றி!
மகி மொச்சகொட்ட சால்னான்னு சொல்வோம், ரொம்ப பிடிக்கும், சில சமயம் கருவாடு சேர்த்தும் செய்வதுண்டு
ReplyDeleteஜலீலாக்கா,மொச்சை நானும் செய்திருக்கேன்..இது சோயா பீன்ஸ் என்றே சைனீஸ் கடையில் கிடைக்கும் பயறு.மொச்சையை விட ருசி கொஞ்சம் வேறுமாதிரி இருக்கும்.
ReplyDeleteநன்றி ஜலீலாக்கா!